Haberler

Halil İbrahim Yılmaz, Online Yemek Sektörünün Sorunları Toplantısında

Toplantı - Kasım 2023

ATO’nun yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren üyeleri, online yemek platformlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Ticaret Odası’nın yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren üyelerini temsil eden 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi ve 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri, online yemek sipariş platformları Yemeksepeti, Trendyol Yemek ve Getir Yemek temsilcileri ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile ATO Zafertepe Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, internet kullanımının yaygınlaşması ve dijitalleşme ile birlikte yiyecek-içecek sektöründe online sipariş sayısının her geçen gün arttığını belirterek, yemek sitelerinin işletmelere uyguladığı yüksek komisyon oranlarının yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin mağduriyetine yol açtığını söyledi. İşletmeler açısından sürdürülebilir olmayan oranları düzeltmek için işletmelerin büyüklüğüne ve günlük paket miktarlarına göre bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, online siparişlerde komisyon oranlarına standart getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Online yemek siparişlerini yerine ulaştırmada hizmet sağlayan motorlu kuryelerin işe alım süreçlerinde de işletmelerin sorunlar yaşadığını kaydeden Yılmaz, henüz işe yeni başlamışken daha fazla maaş teklif eden yere kolayca geçilebildiğini belirterek, birkaç ayda çok sayıda iş değiştiren motorlu kuryelerin denetlenmediğini, kuryelere olan rağbet nedeniyle çalışma süreleri, ehliyet durumu, yeterlilikleri tam anlamıyla kontrol edilmeden işe alımlar yapılabildiğini kaydetti.

Toplantıda, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Z. Kaya Karenoğulları ve Ticaret Uzman Yardımcısı Oğuzhan Ünal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uzman Kadir Akalın, Getir Yemek Satış ve Stratejik İlişkiler Direktörü Hakan Devecel, Direktör Gökhan Süral, Yemeksepeti Kamu İşleri Direktörü Senem Yavaş, Trendyol Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Buğra Uşaklı, Trendyol Hukuk Danışmanı Fatih Çon, Trendyol Yemek Sorumlusu Merve Başçı ile ATO Meclis Divan Katibi aynı zamanda 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Ayşe Nilay Çelik, 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever, Komite Başkan Yardımcısı Emre Güner, Komite Üyeleri Hakan Sancur, Servet Alkan, Meriç Çağlayan, Bekir Yılmaz, 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Murat Zalaltuntaş ve Komite Üyesi Muharrem Kılıç da yer aldı.

Haber Fotoğrafları ve Videoları
Diğer Haberler