“Artık kadın sığınma evleri açmak istemiyoruz. Kadın sığınma evlerine ihtiyacımızın kalmadığı günlere ulaşmayı hedefliyoruz.”
Bir kadını incitmek, geleceği de incitmektir; çünkü o annedir, kız kardeştir, geleceğin şekillendiricisidir. Bir toplum, kadınlara nasıl davrandığıyla ölçülür. Adil ve eşit davranmayan bir toplum, geleceğini zayıflatır. Bir kadının gücünü anlamak için onun hikâyesini dinlemeli ve empati yapmalıyız. Kadınlar, sadece kendi hikâyelerinin değil, tüm insanlığın bir parçasıdır. Bir kadına şiddet uygulamak, insanlığa şiddet uygulamaktır. Kadınların gücünü kısıtlamaktır. İnsanlığın ilerlemesini engellemektir!
Eşitlik ve saygı olmadan, gerçek bir ilerleme mümkün değildir. Kadınlar, hayatın renklerini ve anlamlarını şekillendiren sanatçılardır; onları korumak ve desteklemek hepimizin görevidir. Aslında bu bir görevin de ötesinde insan olmanın özünde var olan en başlı erdemdir.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle Ankara Kent Konseyi olarak bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Kadına yönelik şiddet, tüm dünyada yaygın olarak görülen evrensel bir sorun olarak maalesef varlığını sürdürmektedir. Dünya üzerinde her üç kadından birisi fiziki şiddete maruz kalıyor. Bu maalesef ki çok yüksek bir yüzde.
“Kadına yönelik şiddet” kavramı genellikle kadına yönelik olarak gerçekleştirilen fiziksel şiddet eylemleriyle özdeşleştirilir. Ancak dünyada ve ülkemizde kadının maruz kaldığı birçok şiddet türü vardır maalesef. Bunlar: Fiziksel şiddet, sözel ya da psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet…
Adında “ana” kelimesini barından bu topraklar üzerinde yaşayan bizlerin, büyük ozanımızın, Bozkırın Tezenesi olarak dünyaya insanlık ve medeniyet dersi veren Neşet Ertaş’ın, “Kadınlar insandır, biz insanoğlu” sözlerini yaşantımıza yansıtmak her şeyden önce kendi kültürümüze, örf ve adetimize olan borcumuzdur.
Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Kadına yapılan her türlü şiddete karşı hep birlikte vereceğimiz mücadele, insanlık mücadelesidir. Şiddet susana kadar bizler susmamalıyız. Artık kadın sığınma evleri açmak istemiyoruz. Kadın sığınma evlerine ihtiyacımızın kalmadığı günlere ulaşmayı hedefliyoruz.