Haberler

ATO Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye'nin İlk Şehircilik Bienali'nde

Etkinlik - Kasım 2023

"ANKARA ŞEHİRCİLİK BİENALİ" KAPSAMINDA DÜZENLENEN "ANKARA'NIN 100 DENEYİMİ" PROGRAMI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI.

ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: "KÜLTÜR VE SANAT İLE ANKARA EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, kültür ve sanat faaliyetlerinin ekonomik gelişmeyle yakından ilişkili alanlar olduğunu belirterek "Kültür ve sanat etkinlikleri ile Ankara ekonomisine katma değer sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı (İTŞKV), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi iş birliği, ATO'nun 41 No'lu İnşaat Tamamlayıcı İşler ve 63 No'lu Proje Hizmetleri Meslek Komiteleri'nin desteğiyle, Türkiye'nin ilk şehircilik bienali olan "Ankara Şehircilik Bienali" kapsamında Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen "Ankara'nın 100 Yıllık Deneyimi" programına katıldı.

ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen programın açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, kültür ve sanatın bir araya geldiği etkinliklerin şehirlerin ekonomik ve sosyal hayatına hareketlilik getirdiğini belirterek, "Kültür ve sanat etkinleri katma değerli üretime, ticarete ivme kazandıran faaliyetler olarak ekonomik gelişmeye de katkı sağlıyor. Ankara ekonomisine, üretim ve ticaretin yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleri ile katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Ankara'nın kültür ve sanatın da başkenti olması için çalışıyoruz" dedi.

-ÜRETİM VE TİCARET, KÜLTÜR -SANAT İLE BİRLİKTE GELİŞMELİ -

Bienallerin kenti bir araya getiren kıymetli organizasyonlar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu tür organizasyonlar yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarla, kentteki mekânlarda çeşitli etkinlikler yaparak mimariyle, kültürle, kentle, yaşamla, ekonomiyle, tiyatroyla, sanatla, kenti tekrar bir araya getiriyor. Kentin tamamını üretim merkezi haline getirseniz bile kültürel etkinliklerin olmadığı yerde gelişmeden, ilerlemeden söz edemezsiniz. Kültür-sanat, ithal ikamesi olmayan, ekonomiye katkı sağlayan, kentlerin sosyal yaşamına olumlu yansıyan alanlar. Kentteki üretim ve ticaret kültür-sanat ile birlikte gelişmeli" dedi.

Etkinliğin açılışında Yılmaz'ın yanı sıra İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Gazi Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı Gürel, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da birer konuşma yaptı.

Ankara Kulübü Derneği seğmenlerinin gösterisinin ardından moderatörlüğünü İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Şenbil'in üstlendiği "Ankara'nın Yüzyıllık Deneyimi" paneli gerçekleşti. Panelde Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclis Başkanı Şevket Bülend Yahnici, Soykan Marketler Kurucu Ortağı Mehmet Ali Soykan ve GİMAT A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tokat konuşmacı olarak yer aldı.

Programa, ATO Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Naki Demir ile Bienal'in eş küratörleri Gazi Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğr. Gör. Doç. Dr. Sevinç Bahar Yenigül, Çankaya Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğr. Gör. Dr. Deniz Altay Kaya, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Sanayici Birten Gökyay, İTŞKV Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllüleri, Ankara Ticaret Odası üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber Fotoğrafları ve Videoları
Diğer Haberler